Bouwbedrijf De Winter 0182-338130

Fundering

Een solide constructie

De fundering van een gebouw of een constructie zorgt ervoor dat het eigen gewicht en daarop uitgeoefende krachten aan de ondergrond worden overgedragen. Belangrijk is dus dat de fundering op een juiste wijze wordt gebouwd. Bent u op zoek naar een bouwbedrijf dat hiermee aan de slag kan gaan? Neem dan eens contact op met Bouwbedrijf de Winter! Afhankelijk van de aard en het te dragen gewicht van de constructie, kunnen er verschillende soorten funderingen worden onderscheiden.

Fundering op staal

Hoewel de naam anders doet vermoeden, bestaat de fundering op staal uit een met beton volgestorte gleuf, waarop de rest van de constructie wordt gebouwd.

Dit is een vaak toegepaste techniek, geschikt voor relatief lichte bouwwerken en een draagkrachtige ondergrond.

fundering

Paalfundering

Het kan zijn dat de grond aan de oppervlakte niet sterk genoeg is op een fundering op staal toe te passen.

In dit geval is een paalfundering dan een geschikte oplossing. Er worden dan heipalen in de grond geslagen die naar dieper gelegen zandlagen leiden, die wel stevig genoeg zijn.

Caissonfundering

Een caissonfundering wordt vaak toegepast bij bijvoorbeeld brugpijlers. De caissons (een soort dozen van hout, beton of staal) worden aan de oppervlakte gebouwd. Door het afgraven van de onderliggende grond zakken de caissons naar de gewenste diepte. Door gebruik te maken van de caissonfundering, kan het gewicht van een gebouwde constructie over een grote oppervlakte verdeeld worden.

Staan als een huis

Door het ontbreken van een goede fundering kunnen verschillende problemen ontstaan. Bijvoorbeeld door een lage waterstand, uitdroging, of rot kunnen funderingen vergaan of verzakken. Op deze manier kan grote schade ontstaan, bijvoorbeeld het scheef zakken van huizen. Belangrijk is dus dat de fundering van een gebouw op draagkracht wordt onderzocht.

Ons bouwbedrijf

Bouwbedrijf de Winter is zowel in nieuwbouw als in het onderhoud en renovatie werkzaam. Ook de fundering van uw huis of bedrijfspand kunt u gerust aan onze vakmensen van de Winter overlaten. Van bouwtekening tot eindresultaat denken wij met u mee. Ons hart ligt op de bouwplaats en leveren dan ook altijd het mooiste eindresultaat. Wanneer u van mening bent dat Bouwbedrijf de Winter uw partner kan zijn bij uw bouwproject, neem dan gerust eens contact met ons op. Bel 018-2338130 voor meer informatie over wat wij op het gebied van een fundering voor u kunnen betekenen.